Међународно удружење научних радника – АИС, Бањалука и Машински факултет Универзитета у Бањој Луци у сарадњи са Дирекцијом за европске интеграције Босне и Херцеговине организују Панел дискусију „Европски зелени план и обавезе БиХ у приступном процесу“ која ће бити одржана 29.11.2022. године на Машинском факултету Универзитета у Бањој Луци с почетком у 11:30 часова.

У фокусу дискусије је најактуелнија тема данашњице – енергетска криза и енергетско сиромаштво. Биће представљени резултати Анкете о енергетском сиромаштву у Бањој Луци, обавезе БиХ у области енергије и климе у контексту евроинтеграција као и улога академске заједнице и младих у овом процесу.
Учесници панел сесије су: проф др Петар Гверо, Машински факултет Универзитета у Бањој Луци; Маја Римац, помоћница директора Дирекције за европске интеграције БиХ; доц. др Милован Котур, Машински факултет Универзитета у Бањој Луци; проф. др Љубиша Прерадовић, Архитектонско-грађевинско-геодетски факултет Универзитета у Бањој Луци и Мирела Појавник, стручна савјетница Сектор за стратегију и политике интегрисања Дирекције за европске интеграције БиХ.
Скуп је организован у оквиру активности обиљежавања Европског дана науке.